Een gebruiker deactiveren of verwijderen

Zet een gebruiker tijdelijk uit of verwijder hem definitief.

Deactiveren

Een inactieve gebruiker kan niet meer inloggen, maar blijft wel bestaan.

  1. Ga naar Gebruikers en open de gebruiker.
  2. Zet Is actief uit.
  3. Klik op opslaan.

Zet Is actief weer aan om de gebruiker opnieuw toegang te geven.

Verwijderen

  1. Ga naar Gebruikers en open de gebruiker.
  2. Klik op de prullenbak (Gebruiker verwijderen).
  3. Bevestig met Verwijderen.

Je kunt jezelf niet verwijderen.

Bijgewerkt op 12 november 2026